Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац имплементирало стандард ИСО 27001- Систем менаџмента безбедношћу информација

ЈКП Шумадија Крагујевац је у децембру 2021. године успешно извршило рестрификацију постојећих стандарда ИСО 9001 – Систем менаџмента квалитетом, ИСО 14001 – Систем менаџмента животном средином, као и ИСО 45001 – Систем менаџмента безбедношћу и здрављем на раду.

Поред рестрификације поменутих стандарда са поносом истичемо да смо увели у оквиру свог интегрисаног система менаџмента и стандард ИСО 27001 – Систем менаџмента безбедношћу информација.

Сертификацији овог стандарда претходио је читав низ активности, почев од формирања тима за безбедност информација, именовања менаџера за безбедност информација и систем администратора, израда процедура и упутстава, као и обука запослених. Све наведено довело је до успешно обављене екстерне провере од стране сертификационе комисије JUQS – Београд и добијања сертификата како за овај, тако и за остала три стандарда.

Иначе, стандард ИСО 27001 – Систем менаџмента безбедношћу информација поред ЈКП Шумадија Крагујевац поседује мали број компанија како из јавног, тако и из приватног сектора у Србији.

Сва четири стандарда су имплементирана у пословне процесе предузећа, а у наредном периоду наставиће се са побољшањем истих, као и са увођењем нових уколико то пословни процеси предузећа буду захтевали.