Вести

Нове канте и контејнери за Крагујевац од Министарства заштите животне средине

Крагујевац је један од 34 града и општина у Србији који је добио нове канте и контејнере од Министарства заштите животне средине. Уговор о уступању опреме са Јеленом Танасковић државном секретарком тог министарства, у име града Крагујевца, потписао је Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине.

У оквиру акције која се спроводи у циљу унапређења управљања отпадом, што је један од приоритета ресорног министарства, град Крагујевац односно ЈКП Шумадија Крагујевац добило је 131 канту за смеће од 240 литара и 120 контејнера од 1100 литара.

Наш задатак је да допринесемо да јавни простори у Крагујевцу буду чистији. Овакав вид подршке ресорног министарства у том важном послу значајно ће допринети адекватнијем управљању отпадом у нашем граду, рекао је Никезић и додао, да ће тиме бити олакшан рад ЈКП Шумадија Крагујевац.

Иначе, Министарство заштите животне средине укупно је обезбедило 3 225 канти и 2 940 контејнера за локалне самоуправе које су на јавном позиву пријавиле потребу за овом опремом.

Извор: https://www.kragujevac.rs