Вести

Уводи се привремени режим саобраћаја због организовања полумаратона

Према „Плану привремене измене режима саобраћаја за полумаратон Kрагујевац 2013“ бр. 3248 од 10.10.2013. године, који је урадила стручна служба ЈП „Дирекција за урбанизам – Крагујевац“ из Крагујевца, уводи се привремени режим саобраћаја, дана 04.10.2020. године у периоду 10:30 – 14:00h на следећи начин:

Затварају се за саобраћај следећи потези:

  • Улица 27. марта,
  • Улица Николе Пашића, између улица 27. марта и др. Зорана Ђинђића,
  • Улица др. Зорана Ђинђића између улица Николе Пашића и Лепенички булевар,
  • Улица Саве Ковачевића између улица др. Зорана Ђинђића и Краља Петра I,
  • Улица Краља Петра I,
  • Лепенички булевар између улица 27. марта и Миодрага Влајића Шуке.

Улица др. Зорана Ђинђића између Саве Ковачевића и Николе Пашића затвара се за саобраћај у периоду 07:00 – 14:30h.

Забрањује се паркирање у улици Саве Ковачевића, Краља Петра I и др. Зорана Ђинђића на делу где се простире траса полумаратона у периоду од 7:00 -14:00h.

  • У истом периоду аутобуси јавног градског превоза путника на линијама са ознаком 1, 10 и 24 биће усмерени из улице Кнеза Михаила у улицу Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линијама са ознаком 2 и 3 из правца Аеродрома возила ће бити усмерена из улице Милентија Поповића у улице: Радоја Домановића, Булевар краљице Марије, Димитрија Туцовића, Гружанску, Кнеза Михаила, Косовску и даље регистрованом трасом, а из правца Ждраљице саобраћаће из Косовске улице  ка улицама: Кнеза Михаила, Гружанској, Димитрија Туцовића, Булевар краљице Марије, Радоја Домановића, Милентија Поповића, и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 4 возила ће бити усмерена из улице Војислава Калановића ка улицама: Драгослава Срејовића, Стојана Протића, Косовској, Кнеза Михаила, Кнеза Милоша, Даничићевој и даље регистрованом трасом, па из улице Кнеза Михаила у Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом.
  • На линијама са ознаком 5, 16, 25 возила ће бити усмерена из улице Краљевачког батаљона у Булевар краљице Марије, Радоја Домановића, Милентија Поповића и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линијама са ознаком 6, 610 и 612 возила ће бити усмерена из улице Војислава  Калановића у улицу Драгослава Срејовића, Стојана Протића, Косовске, Кнеза Михаила и даље регистрованом трасом, а у повратку из улице Кнеза Михаила у Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 8 возила ће се кретати из правца Багремара из Булевара краљице Марије у улицу Димитрија Туцовића, Гружанску, Кнеза Михаила, Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом, а у повратку из улице Драгослава Срејовића у улицу Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Коваченића, Града Сирена и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 9 возила ће полазити из Шумадијске улице ка улицама: Браће Пољаковић, Војислава Калановића, Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом, с тим да у повратку из улице Драгослава Срејовића улазе у Шумадијску улицу до полазног/завршног стајалишта.
  • На линији са ознаком 11А возила ће се кретати  Шумадијском улицом, затим улицама: Браће Пољаковић, Војислава Калановића, Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића, Града Сирена и даље регистрованом трасом, а у повратку из улице Кнеза Михаила у Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића до  Шумадијске улице.
  • На линији са ознаком 11Б возила ће се кретати из правца Шумадијске улице ка улицама Браће Пољаковић, Војислава Калановића, Драгослава Срејовића, Стојана Протића, Косовске, Кнеза Михаила и даље регистрованом трасом, а у повратку из улице Змај Јовине возила се упућују у улицу Града Сирена, Саве Ковачевић, Миодрага Влајића Шуке, Милице Миљојковић, Драгослава Срејовића до полазног/завршног стајалишта у Шумадијској улици.
  • На линијама са ознаком 13 возила ће бити усмерена из улице Кнеза Михаила у улицу Косовску и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 15 возила ће бити усмерена из улице Краљевачког батаљона у Булевар Краљице Марије, Радоја Домановића, Краља Милана IV и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линији са ознаком 17 возила ће бити усмерена из  Косовске улице у улицу Кнеза Михаила, Гружанску, Димитрија Туцовића, Булевар Краљице Марије, Краља Милана IV, и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линији са ознаком 18 возила ће бити усмерена из улице Кнеза Михаила у улице: Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 19А возила ће бити усмерена из улице Кнеза Михаила у улице: Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 19Б возила ће бити усмерена из улице Миодрага Влајића Шуке у улице: Милице Миљојковић, Драгослава Срејовића, Стојана Протића, Косовску, Кнеза Михаила и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 26 из правца Теферича возила ће бити усмерена из улице Париске Комуне у улицу Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића, Града Сирена и даље регистрованом трасом, а у  повратку се усмеравају из улице Града Сирена у улице: Саве Ковачевић, Миодрага Влајића Шуке, Милице Миљојковић, Драгослава Срјовића, Јована Ристића и даље регистрованом трасом.

Возила на горе поменутим трасама ће користити постојећа (регистрована) аутобуска стајалишта.

  • На линији са ознаком 601 возила ће се кретати са стајалишта Аутобуска станица 1 ка улици Војислава Калановића, затим улицама Драгослава Срејовића, Стојана Протића и даље регистрованом трасом, а у повратку се усмеравају из  Косовске улице ка  улицама: Стојана Протића, Драгослава Срејовића  и Шумадијске, до стајалишта Аутобуска станица 1.
  • На линији са ознаком 604 возила ће полазити са стајалишта Аутобуска станица 1. и кретаће се улицом Војислава Калановића, затим улицома:  Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића, Града Сирена и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линији са ознаком 606, 608, 609 и 611 возила ће бити усмерена из улице Војислава Калановића у улице: Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића, Града Сирена и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измељену трасу обрнутим редоследом.