Covid - 19 - Korona virus

Delujmo preventivno i budimo odgovorni prema sebi i drugima!

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac, kao društveno odgovorno preduzeće, sprovodi sve neophodne mere zaštite uz pojačanu dezinfekciju ulica i javnih saobraćajnica u cilju prevencije širenja i sprečavanja infekcije virusa COVID – 19. 

...

Krizni štab Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti Covid - 19 na sednici održanoj u ponedeljak 29. juna 2020. godine dao je saglasnost na Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Kragujevca.

...

S obzirom na povećanje broja obolelih od virusa Covid-19, Krizni štab doneo je odluku da je obavezno korišćenje maski u gradskom i prigradskom prevozu, a putnicima koji ne budu nosili maske neće biti dozvoljen ulaz u vozila javnog prevoza.

...

Ukoliko u subotu 9. maja, na teritoriji grada Kragujevca ne bude novozaraženih korona virusom,  javni gradski i prigradski prevoz putnika, već od nedelje 10. maja biće omogućen za sve građane. Odluka je doneta u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje ...

U okviru ublažavanja mera donetih u cilju sprečavanja širenja virusa korona, od danas 4. maja 2020. godine počeo je sa radom javni gradski i prigradski prevoz putnika na teritoriji grada Kragujevca.

...

Rad javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Kragujevca počinje 04. maja 2020. godine i organizovaće se fazno u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

...

U skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije o ograničenju kretanja za vreme vanrednog stanja tokom vikenda, JKP Šumadija Kragujevac obaveštava korisnike svojih usluga da će Sektor groblja raditi prema sledećem:

...

Natrijum hipohlorit je jedinjenje koje se koristi za prečišćavanje voda, čišćenje površina, izbeljivanje i neutralisanje mirisa.

...

Simptomi, prevencija i način prenošenja

...

Kontejneri sa rastvorom natrijum hipohlorita za dezinfekciju zatvorenih prostora postavljeni su na više lokacija u gradu i biće redovno dopunjavani i dostupni kako za  upravnike stambenih jedinica, tako i za sve građane.

...

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela najnovije mere za sprečavanje širenja virusa COVID-19, među kojima je i Odluka da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru zatvore do daljeg.

...

Korona virus (COVID 19) - kako od kuće do posla, mere zaštite

...