Vesti

Nova cisterna

Nova cisterna

Javno komunalno preduzeće “Šumadija Kragujevac“ za potrebe službe javne higijene i pranja ulica nabavilo je novu cisternu koja istovremeno može služiti i za potrebe snabdevanja pijaćom vodom

u određenim situacijama, rekao je Nemanja Dimitrijević, direktor ovog javno komunalnog preduzeća. Vrednost novog vozila je blizu 8,5 miliona dinara sa PDV-om, a sredstva su obezbeđena iz sopstvenih izvora, objašnjava Dimitrijević.

Prema rečima direktora posle dužeg perioda za potrebe čišćenja i pranja saobraćajnica kupljeno je novo vozilo koje će značajno da doprinese boljem održavanju gradskih ulica.  Posle dužeg perioda možemo da kažemo da je park zanovljen novim, kompletnim vozilom za potrebe službe javne higijene. Zapremina cisterne je 11 hiljada litara i trebalo bi da značajno doprinese boljem održavanju gradskih ulica. Ono što je specifično za ovu cisternu je da pored običnog pranja uz pomoć creva, ovo vozilo ima šest mlaznica u prednjem delu.

Govoreći o potrebnim uređajima i vozilima za funkcionisanje preduzeća Šumadija Kragujevac, direktor Dimitrijević kaže da je u planu za sledeću godinu nabavka novih kamiona i možda još jedne cisterne, a do kraja ove kupovina motornih usisivača i vozila putar za potrebe sektora koji se bavi održavanjem i rekontrsukcijom puteva i ulica.

Potrebna je nova oprema ali nabavku određujemo prema prioritetima predviđenom dinamikom i planovima, a osnovni cilj nam je da građima pružimo što kvalitetniju uslugu, dodao je Nemanja Dimitrijević, direktor JKP Šumadija.