Vesti

Asfaltiran trotoar u zoni OŠ „Đura Jakšić“

JKP Šumadija Kragujevac izvodi završne radove na asfaltiranju trotoara oko Osnovne škole „Đura Jakšić“ u naselju Bresnica.

Radove na asfaltiranju trotoara danas je obišla Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti, koja je istakla da će se kroz ove radove značajno unaprediti putna infrastruktura i povećati bezbednost učesnika u saobraćaju, naročito dece.

Danas se izvode radovi na rekonstrukciji trotoara, a potom će biti postavljena zaštitna ograda i to na osnovu zahteva Saveta mesne zajednice Filip Kljajić. Veoma su značajni Saveti mesnih zajednica u identifikovanju i rešavanju ključnih problema, redovno razmatramo njihove predloge i ovo je rezultat naše saradnje. Budžetom grada Kragujevca predviđeno je 75 miliona dinara za opremanje ulica i održavanje trotoara. U planu je uređenje trotoara i u drugim delovima grada, a prioritet su zone škola i zone visokog pešačkog saobraćaja – rekla je Maja Angelovska, članica Gradskog veća.

Asfaltiranju trotoara prethodili su pripremni radovi na skidanju postojeće podloge oko škole koja je bila u veoma lošem stanju, mašinskom iskopu zemlje i izradi posteljice, kao i ugradnji kamenog materijala. U asfaltiranje trotoara u ukupnoj dužini od 177 metara biće ugrađeno 53 tone asfaltne mase, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosi oko 1,2 miliona dinara. Nakon asfaltiranja, u narednom periodu, ekipe Sektora signalizacije postaviće zaštitnu ogradu u zoni škole - kaže Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje JKP Šumadija.

Osnovna škola „Đura Jakšić“, jedna od najstarijih škola u Kragujevcu, počela je sa radom davne 1934. godine. Dugi niz godina nije bilo značajnijih infrastrukturnih ulaganja, pa će izgradnjom trotoara i postavljanjem zaštitne ograde, ova škola koju pohađa oko 300 mališana, dobiti novi izgled i bezbednije uslove za đake.