Vesti

Održavanje zelenih površina i drvoreda u gradu

Ekipe JKP Šumadija Kragujevac, pored izuzetno visokih dnevnih temperatura, svakodnevno obavljju radove na očuvanju zelenih  i cvetnih površina. 

Vrši se orezivanje i okopavanje šiblja i ruža, zakidanje precvetalih cvetova i seča izdanaka u MZ Bubanj, a okopavanje alpinetuma i polivanje biljaka ručnim crevom u Velikom parku i u centru grada.

Orezivanje donjih grana drveća obavlja se u Glavnoj ulici, a seča suvih grana i orezivanje drveća u MZ 21.oktobar, u ulicama: Daničićevoj, Milice Srećković i Kopaoničkoj. U toku je i orezivanje žive ograde u naseljima Aerodrom i Sušica.

Polivanje rasade i drvorednih sadnica obavlja se u dve smene na lokacijama: Spomen park, centar grada, oko objekta RKB, u ulicama – Braće Petković, Kneza Miloša, Dragana Panića i Slobode. U Bloku Voje Radića vrši se okopavanje oko drvorednih sadnica.

U toku je i košenje trave u naseljima: Aerodrom, Sušica, Erdoglija, Bagremar i u Velikom parku, a sa površine ispod Erdoglijskog stadiona traktorom se vrši košenje i uklanjanje ambrozije. Košenje se obavlja i pored lokalnog puta za Stragare.